Välkomna tillbaka efter helgerna

Publicerad: 10/1, 2021

Efter välförtjänta ledigheter önskar Le Chef alla tillbaka med en fullspäckad lunchvecka innehållande husmansklassiker, stående favoriter och galna nyheter.

Mycket grytor, rotfrukter och tunga smaker blir det såkklart så här i vintermörkret, men även en del kryddgare inslag från asien och centralamerika. Så här års är det gott med kryddor, långkok och varma soppor. Pizzabuffé i kombination med den vanliga maten serveras från onsdag till fredag. Ett härligt gäng vegetariska alternativ högst upp under dagens meny med nyfavoriten på fredag: Refried beans- bollar, böngroddar, purjolök och sojamajonnäs, en riktigt spännande nyhet alltså. Buffén serveras som vanligt mellan 11.00 och 15.00 till det anständiga priset av 104 kronor. Seniorrabatt och klippkort finns att erhålla.

Lunchmeny vecka 2

Måndag
Veg: Kikärtsgryta, grön curry, paprika och ris
Köttfärsgratäng barbecue med potatis och ost
Högrev bourguignon, champinjoner, syltlök, bacon med potatismos
Fisk- och skaldjursgryta, kummel och räkor med fänkål och ärtor
Dagens broccolisoppa med rostade krutonger

Tisdag
Veg: Linser- bolognese, rostade pumpakärnor, parmesan och spaghetti
Raggmunk, stekt salt fläsk och rårörda lingon
Viltskavsgryta i krämig svampsås med timjan, lingon och potatismos
Isterband med rödbetor och dillstuvad potatis
Dagens soppa med rostade krutonger

Onsdag
Veg: Frittata med oliver, tomater och ost L
Fläskschnitzel, varmslagen bearnaisesås, örtiga ärtor, rödvinssås och rostad potatis G, L
Varmrökt sej och sandefjordssås med rom samt sallad med palsternacka, potatis och kapris
Dagens soppa
Pizzabuffé

Torsdag
Veg: Gulaschgryta, svarta bönor, paprika, morötter och potatis
Coq au vin på rödvinsbräserad kycklinglårfilé, lök, champinjoner och fläsk
Köttfärslimpa, savoykål- och basilika med örtig tomatsås, rotselleri och olivrostad potatis
Ärtsoppa och punschsenap
Pannkakor, hallonsylt, jordgubbssylt, rårörda lingon och vispad grädde G, L
Pizzabuffé

Fredag
Veg: Sesamrostade refried bens- bollar, böngroddar, purjolök och sojamajonnäs
Bohusgryta, fisk, musslor och räkor med aioli, krutonger och dillslungad potatis
Kryddig rökt fläskkarré, asiatisk korianderdressing med ingefära, lime och salladslök. Serveras med kålsallad, cashewnötter och ris med kardemumma och stjärnanis
Dagens soppa
Pizzabuffé

Varmt välkomna hela veckan!
Le Chef Drottninggatan 10
80320 Gävle
info@lechef.se
026100008

Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Svar till ×

Inga kommentarer än...
Bli först att kommentera detta innehåll!

Skriv en ny kommentar