Jon Henrik Fjälgrens magiska jul på Gävletravet
Publicerad: 1/9, 2021
Gävle Live, som det nya evenemangskonceptet på Gävletravet heter, bjuder stolt in till årets julshow med folkkära och ständigt aktuella artisten, Jon Henrik Fjällgren. Det blir en stämningsfull show där allt julen ska stå för känns väldigt nära. Här möts gästerna av julberättelser, renar, norrsken, värme, gemenskap och en musikalisk blandning i en avspänd atmosfär.
Från och med 3 december dukar restaurangchefen Johan Näsman upp ett traditionellt julbord med inslag av en mängd samiska delikatesser från Jon Henriks sameby. På scen gästas Jon Henrik av flera artister som under kvällen blandar stämningsfulla jojkar till fullt ös. Den spännande DJ-duon Holy Ghosts ser till att rätt stämning vidmakthålls till stängningsdags. En överraskande och oförglömlig kväll väntar!
– Skall bli riktigt kul att få erbjuda ett riktigt julbord med underhållning av den här klassen i nyrustade Travrestarangen, säger Jonas Pettersson på Gävle Live. Jag vill även passa på att berätta att våra uppskattade luncher nu serveras här istället för som tidigare på Stallbacksrestaurangen.
Julbordet innehåller följande julen 2021
Fisk & Skaldjur:
Apelsinsill, citrussill, senapssill, löksill, örtsill, glasmästarsill, matjesill, gubbröra, gravad lax med hovmästarsås, röding gravad i kvanne, varmrökt lax med hjortronsås, laxtårta, skagenröra, löjrom, ägghalvor med räkröra, dillpotatis.
Kallskuret & Sallader:
Johans julskinka, rökt renkött, rökt fårfiol, rökt hjort, blodkorv, gustavskorv, munsökorv, torkad renkorv, rökt renkorv, viltsalami, rostbiff, pastej, rensylta, tjälknöl, älgkorv, kokt rentunga, rullsylta med ramslök, viltpaté med lingon, rödbetssallad, potatissallad, rostade rotfrukter, grönkålssallad med ädelost, picklad gurka, rårörda lingon, picklad svamp, flera sorters senap, hemmagjord äpplemos.
Varmt:
Köttbullar, prinskorv, revbensspjäll, julkorv, Janssons frestelse, omelett med svampstuvning, rödkål, lutfisk, brynt smör, dopp i grytan.
Ost, kex & bröd:
Prästost, cheddar, stilton, 3 sorters kex, flera sorters marmelad, Jon Henriks surdegs & vörtbröd.
Dessertbord/gottebord:
Ris a la Malta med saftsås, Saffranspannacotta, Johans tårtor, Vispad vanilj med inkokt äpple, pepparkaksgrissini, Johans cheesecake, mjuk pepparkaka, chokladbollar i polka, rischoklad, lakritstryffel, knäck, maränger, julgodis.
För mer information och bokning se https://www.gavlelive.se
Kommentarer
Inga kommentarer än...
Bli först att kommentera detta innehåll!
Skriv en ny kommentar